DitjeVoorIedereen

kijkend naar mogelijkheden in plaats van kijkend naar onmogelijkheden


Mijn naam is Ditje Hinrichs.

Ik ben geboren in een klein dorpje in de Betuwe.

In 2002 ben ik in Zwaagwesteinde komen wonen.

Ik ben op jonge leeftijd getrouwd en heb me tijdens mijn huwelijk verder ontwikkeld (o.a.de HBO Maatschappelijk werk opleiding gevolgd en diploma gehaald ).

In 2005 stierf mijn man en na een huwelijk van 35 jaar stond ik er weer alleen voor.

Natuurlijk zijn er mijn kinderen en kleinkinderen, maar deze wonen twee- en een half uur rijden met de auto hier vandaan en daar ga je niet iedere dag naar toe.

Nadat mijn man gestorven is, ben ik gaan terugkijken op mijn leven. Het werd mij duidelijk dat ik een gelukkig huwelijk achter me had, maar het werd me ook duidelijk dat ik het nu anders wilde. Dit proces van verandering (me zelf terugvinden, welke dingen wil ik nog wel en welke dingen niet, hoe geef ik alles een plaats) heeft ongeveer een jaar geduurd. Ik stel me deze periode voor als de periode dat ik grote schoonmaak heb gehouden. Alle kasten leegmaken en uitzoeken wat kan weg en wat wil ik bewaren en op welke plaats bewaar ik het.

In deze periode heb ik een andere man leren kennen, waarmee ik inmiddels ben getrouwd.


Het was ook in deze periode dat ik heb besloten om een eigen bedrijfje op te starten. Een wens vervullen die ik al vanaf mijn 18e heb. Nooit is het er van gekomen. Altijd waren anderen en andere zaken belangrijker. Altijd kwam gezin en mijn baan eerst en hierin paste een eigen bedrijfje niet. (of beter gezegd: dacht ik dat in die tijd)

Nu, na bijna 30 jaar in loondienst te hebben gewerkt (eerst tien jaar in de gezinsverzorging als gezinsverzorgster en gespecialiseerde gezinsverzorgster, daarna tien jaar als mentor in een daklozeninternaat en de laatste 10 jaar als Sociotherapeut en Maatschappelijk Werker in een TBS instelling met licht verstandelijk gehandicapten) vind ik dat het tijd wordt dat ik al mijn ervaringen om ga zetten en ga gebruiken in mijn eigen bedrijfje.


Ook mijn man heeft het besluit genomen om met vervroegd pensioen te gaan en zal mij op allerlei manieren ondersteunen met ons bedrijf.

Hij heeft een schat aan ervaringen, zowel in de zorg als in het gevangeniswezen. Hij heeft gewerkt als piw-er, daarna afdelingshoofd en daarna enkele gevangenissen opgezet. In de zorg:  gewerkt als manager in een TBS kliniek, gewerkt bij Jeugdzorg


Leef nu, niet morgen en niet gisteren. Neem in je leven de goede dingen uit het verleden mee, leef nu en maak realistische plannen voor de toekomst. Wees niet teleurgesteld als de toekomst anders wordt dan je had verwacht, maar neem het zo als het is. Carpe Diem.

Verjaardagscadeau voor  één van onze cliënten.

Nieuwsgierig ? Kijk dan bij meer, bij foto's en video.

Zo zie je maar (filmpjes). Met zijn allen kun je heel veel en vaak komt er dan ook nog iets moois uit.  Gewoon niet opgeven.