Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

DitjeVoorIedereen

kijkend naar mogelijkheden in plaats van kijkend naar onmogelijkheden

Mijn naam is Ditje de Bruin.

Ik ben geboren in een klein dorpje in de Betuwe.

In 2002 ben ik in Zwaagwesteinde komen wonen.

Ik ben op jonge leeftijd getrouwd en heb me tijdens mijn huwelijk verder ontwikkeld (o.a.de HBO Maatschappelijk werk opleiding gevolgd en diploma gehaald ).

In 2005 stierf mijn man en na een huwelijk van 35 jaar stond ik er weer alleen voor.

Natuurlijk zijn er mijn kinderen en kleinkinderen, maar deze wonen twee- en een half uur rijden met de auto hier vandaan en daar ga je niet iedere dag naar toe.

Nadat mijn man gestorven is, ben ik gaan terugkijken op mijn leven. Het werd mij duidelijk dat ik een gelukkig huwelijk achter me had, maar het werd me ook duidelijk dat ik het nu anders wilde. Dit proces van verandering (me zelf terugvinden, welke dingen wil ik nog wel en welke dingen niet, hoe geef ik alles een plaats) heeft ongeveer een jaar geduurd. Ik stel me deze periode voor als de periode dat ik grote schoonmaak heb gehouden. Alle kasten leegmaken en uitzoeken wat kan weg en wat wil ik bewaren en op welke plaats bewaar ik het.


Het was ook in deze periode dat ik heb besloten om een eigen bedrijfje op te starten. Een wens vervullen die ik al vanaf mijn 18e heb. Nooit is het er van gekomen. Altijd waren anderen en andere zaken belangrijker. Altijd kwam gezin en mijn baan eerst en hierin paste een eigen bedrijfje niet. (of beter gezegd: dacht ik dat in die tijd)

Nu, na bijna 30 jaar in loondienst te hebben gewerkt (eerst tien jaar in de gezinsverzorging als gezinsverzorgster en gespecialiseerde gezinsverzorgster, daarna tien jaar als mentor in een daklozeninternaat en de laatste 10 jaar als Sociotherapeut en Maatschappelijk Werker in een TBS instelling met licht verstandelijk gehandicapten) vind ik dat het tijd wordt dat ik al mijn ervaringen om ga zetten en ga gebruiken in mijn eigen bedrijf.


Leef nu, niet morgen en niet gisteren. Neem in je leven de goede dingen uit het verleden mee, leef nu en maak realistische plannen voor de toekomst. Wees niet teleurgesteld als de toekomst anders wordt dan je had verwacht, maar neem het zo als het is. Carpe Diem.

Verjaardagscadeau voor één van onze cliënten.

Nieuwsgierig ? Kijk dan bij meer, bij foto's en video.

Zo zie je maar (filmpjes). Met zijn allen kun je heel veel en vaak komt er dan ook nog iets moois uit. Gewoon niet opgeven.

Visie en Missie 

Dertig jaar hebben we in opdracht van een werkgever andere mensen moeten (en willen) helpen. Vaak hebben we gedacht: “ Hier had het anders gekund”, of: “ Als hier eerder iets aan gedaan was, had het allemaal niet zo ver behoeven te komen”.

Heel veel leed, schuldgevoel, boosheid, verdriet, schaamte, eenzaamheid en het gevoel gezichtsverlies geleden te hebben, had voorkomen kunnen worden als er eerder over zaken gesproken was.

Ook het leed in materieel opzicht (bedrijf, huis, werk, financieel) had minder desastreus kunnen zijn als men eerder met elkaar in gesprek was gegaan.

Vaak zie je dat bovenstaande zaken niet los van elkaar staan.

De vraag: “Wat wil je dan met een eigen bedrijf ?”, was voor ons snel beantwoord.

We willen(en heb altijd gewild) mensen helpen. Helpen in de zin van: zaken weer op een rijtje hebben, je weer goed voelen, met opgeheven hoofd de wereld in kunnen kijken, het gevoel geven dat iedereen belangrijk is, dat je elkaar nodig hebt, dat je er mag zijn.

Waarom ruzies, conflicten? Waarom, elkaar willen krenken, elkaar pijn willen doen, zelf soms: willen vernietigen? Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Dan komen we toch weer terug bij bovenstaande: Als men op tijd met elkaar in gesprek gaat (maar ook zelfs later, als je denkt: er is al zo veel gebeurd) en naar elkaar luistert (wat je vaak niet meer doet omdat je boos, verdrietig en gekwetst bent), ja dan……………………….

Juist, het is onze overtuiging dat er dan gezamenlijk oplossingen gevonden kunnen worden, waarbij een ieder weer op een goede manier verder kan. Hetzij met elkaar, maar soms ook zonder elkaar. Maar zonder leed, schuldgevoel, boosheid, verdriet, schaamte (los van wat het materieel nog aan voordelen kan geven).

Met opgeheven hoofd de wereld weer in kunnen kijken..

In 2007 heb ik alsnog een mediator opleiding gevolgd. Mediator zijn is voor mij ook een manier om mensen te helpen en mijn overtuiging bewaarheid te maken. Naast als Maatschappelijk Werker en als Sociotherapeut, maar ook als Coach (positieve ondersteuning) voor mensen die het even niet meer zien zitten, of die met andere problemen rondlopen, willen wij graag diegene zijn waarop je kunt vertrouwen, waarop je kunt bouwen en die kijkt naar de mogelijkheden die je hebt en niet naar de onmogelijkheden.

Daarnaast zullen wij altijd kritisch kijken of we de juiste personen zijn die je verder kan helpen, of dat er andere hulp nodig is. Ook hierin zullen wij je kunnen begeleiden en adviseren.